Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα (κρατάμε λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων). Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μέτρια ρίχνοντας λίγο – λίγο το νερό. Τη χωρίζουμε σε 4 μικρές μπάλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

 

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει η κρέμα. Σιγά – σιγά αρχίζει να πήζει. Προς το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι της ή σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει κρούστα (πέτσα). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Όσο η κρέμα κρυώνει θα πήζει περισσότερο.

 

  • Ανοίγουμε τις μπάλες ζύμης σε φύλλα με τον πλάστη. Κόβουμε δίσκους με κουπ πατ σε μέγεθος ανάλογο με τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε και τους τοποθετούμε στις λαδωμένες φόρμες πιέζοντας να εφαρμόσουν στη φόρμα και να πάρουν το σχήμα της. βάζουμε σε κάθε φόρμα 3 – 4 δίσκους λαδωμένους μεταξύ τους.

 

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στην κρέμα (αφού κρατήσουμε λίγο από το μείγμα των αβγών για να το ρίξουμε από πάνω στο τέλος). Ανακατεύουμε καλά την κρέμα και τη ρίχνουμε με μία μικρή κουτάλα στις φόρμες ζύμη.

 

  • Περιχύνουμε λίγο από το αβγό που κρατήσαμε πάνω στην κρέμα σε κάθε φόρμα… και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα. Παρακολουθούμε να μην τα κάψουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών