Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.

 

  • Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 από τη ζάχαρη, το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη λεκάνη το γάλα, τα αυγά χτυπημένα και το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα θα είναι αραιό.

 

  • Απλώνουμε το μισό από το ελαιόλαδο που έχει μείνει στο φλιτζ. σε ένα ταψί και κοσκινίσουμε σε όλη την επιφάνειά του λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί το μείγμα με το κολοκύθι και κοσκινίζουμε πάλι από πάνω λίγο αλεύρι και στο τέλος ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί (να πήξει) καλά και να ροδίσει. 

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών