Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα κανέλογαρύφαλλα και το μπέικιν πάουντερ. Πλένουμε τις σταφίδες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

 

  • Βάζουμε το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τρίβουμε. Κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια και τις σταφίδες.
    Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

 

  • Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών