Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κεράσια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα υγρά τους. Ετοιμάζουμε μικρές φόρμες για τάρτες, στρώνουμε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), τις αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι και μοιράζουμε μέσα τα κεράσια. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια, το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα λίγο – λίγο ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα κεράσια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν λίγο, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: