Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αυγό, τη βανίλια και το λικέρ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ρεβιθιού λίγο – λίγο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να δουλεύεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.

 

  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να κάνουμε σχέδια στο τέλος, να τα βάλουμε από πάνω).

 

  • Στρώνουμε τη μαρμελάδα που επιλέξαμε πάνω στη ζύμη, (εγώ έβαλα δύο διαφορετικές μαρμελάδες… βερίκοκο και μπανάνα). Φτιάχνουμε μικρές καρδούλες με τη ζύμη που κρατήσαμε ή λωρίδες ή άλλα σχήματα και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 40′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών