Εκτέλεση

Η τούρτα που ήθελε να ταξιδέψει στο Παρίσι…
Ιδανική συνταγή… με υλικά που θα αντέξει στο ταξίδι και δεν θα χρειαστεί ψυγείο… Όταν θέλεις κάτι πολύ… πάντα βρίσκεις λύσεις…

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Δείτε ->εδω

  • Φροντίζουμε να έχουμε δύο ίδιες στρογγυλές φέτες παντεσπάνι. Τοποθετούμε την πρώτη σε μία πιατέλα, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα.

Ετοιμάζουμε την αμυγδαλόπαστα για την επικάλυψη της τούρτας.

  • Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μία λαδόκολλα  και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. βάζουμε πάνω την αμυγδαλόπαστα και την και ανοίγουμε  με πλάστη σε φύλλο στο μέγεθος που θέλουμε ώστε να καλύπτει όλη την τούρτα.

 

  • Αν θέλουμε να βάλουμε χρώμα στην αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής… επιλέγοντας το χρώμα της αρεσκείας μας.

 

  • Για να διευκολύνουμε το άνοιγμα την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη… όχι πολύ γιατί θα απορροφήσει την υγρασία και δεν θα κάνει ομοιόμορφο άνοιγμα… θα έχει σκασίματα.

 

  • Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στην τούρτα και το στρώνουμε με προσοχή να πάει παντού και να εφάπτεται όμορφα.
  • Τη στολίζουμε με διάφορα σχέδια και λουλούδια τα οποία φτιάχνουμε από τη ζύμη της αμυγδαλόπαστας.

 

  • Είναι έτοιμη… Την περιτυλίγουμε με μεμβράνη και μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου. Αν τη βάλουμε στο ψυγείο, την βγάζουμε λίγη ώρα πριν τη σερβίρουμε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών