Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν αφρός. Ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη και τη βανίλια, αυξάνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για 30 δευτερόλεπτα. Γυρίζουμε το διακόπτη του μίξερ στο ένα και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και τελευταίο το γάλα.

 

  • Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και το μοιράζουμε σε δύο ταψάκια Νο 22 ή σε μικρότερα ή σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα… αφού πρώτα στρώσουμε λαδόχαρτο και βουτυρώσουμε. (Αν δεν έχουμε δύο όμοια ταψάκια, ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ένα και αφού ψηθεί και κρυώσει το παντεσπάνι – κέικ το χωρίζουμε στα δύο με κλωστή ή με μαχαίρι.

 

  •  Αν όμως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το παντεσπάνι για κορμό, απλώνουμε το μείγμα σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 40Χ28 εκ. στρωμένο με λαδόχαρτο, βουτυρωμένο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με σπάτουλα με απαλές κινήσεις. Αν το ταψί μας είναι μεγαλύτερο φροντίζουμε να μη καλυφθεί όλο αλλά περίπου τα 2/3.

 

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας), μόλις χρυσίσει είναι έτοιμο. Προσοχή μην στεγνώσει πολύ γιατί ειδικά για τον κορμό, δεν θα μπορούμε να τον διπλώσουμε, θα σπάει.

 

  • Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για την τούρτα μας ή για ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε μόλις κρυώσει (αν δε θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα) να φυλάξουμε το παντεσπάνι στην κατάψυξη για κάποιους μήνες, αφού το τοποθετήσουμε σε μία βάση χάρτινη, ή ένα δισκάκι ή κάπου να μη σπάσει με ένα κομμάτι λαδόχαρτο ανάμεσα και τυλιγμένο καλά με μεμβράνη, ή το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη. Έτσι έχουμε έτοιμη βάση για τούρτα οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστούμε!

 

  • Όσον αφορά το παντεσπάνι για κορμό αφού ψηθεί το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και διπλώνουμε σε ρολό όπως είναι με το λαδόχαρτο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το τυλίγουμε καλά με λαδόχαρτο  διπλώνοντας τις άκρες σαν καραμέλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

 

  • Όταν λοιπόν χρειαστούμε το παντεσπάνι της κατάψυξης, το βγάζουμε 1 – 2  ώρες πριν να ξεπαγώσει και μετά είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τη φαντασία και την όρεξή μας στο τι θα δημιουργήσουμε… Καλή επιτυχία!!!

 

  • Στην κατάψυξη μπαίνει χωρίς σιρόπι. Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε (αν το θέλουμε), την ώρα που θα φτιάξουμε την τούρτα μας. Διαφορετικά το ξεχνάμε.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και μόλις αρχίσει να αφρίζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ραντίζουμε με το σιρόπι το παντεσπάνι, ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλουμε!

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών