Εκτέλεση

Βράζουµε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού για 6 έως 8 λεπτά και αφήνουµε το σιρόπι να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα. Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο, το διπλώνουμε σαν πλισέ από τη στενότερη πλευρά (απαλά όχι σφιχτά) και το τοποθετούμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Μας ενδιαφέρει ή μακρύτερη πλευρά του ταψιού να είναι ίση με του φύλλου για να χωρέσει ίσα – ίσα, ώστε να μη μείνει κενό. Αν δεν ταιριάζει το μέγεθος και έχει μικρότερη πλευρά, κόβουμε το φύλλο και το προσθέτουμε διπλωμένο στη σειρά. Συνεχίζουμε μέχρι να διπλώσουμε όλα τα φύλλα και να γεμίσουμε το ταψί.

Xτυπάµε καλά σε μια λεκάνη τα αβγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουµε το ξίσµα από τα πορτοκάλια, το µπέικιν πάουντερ και λίγο – λίγο το γιαούρτι, και το λάδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα με προσοχή να πάει παντού και ανάμεσα στις δίπλες τους (πτυχές).

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό (καθαρό) το γλυκό μας είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και καλύπτουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.  Αφού ψηθεί, όπως είναι ζεστή την περιχύνουµε µε το σιρόπι. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα όλη την επιφάνεια, την καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο και την αφήνουμε σκεπασμένη για να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: