Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας. Ανακατεύουμε, πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη, και την αφήνουμε για 30΄να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση της τάρτας.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα αχλάδια με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνουν τα αχλάδια μελωμένα μέσα σε παχύρρευστο σιρόπι. Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου 28 – 30 εκ. (κρατάμε λίγη ζύμη για να στολίσουμε στο τέλος την τάρτα). Απλώνουμε από πάνω τα αχλάδια, φτιάχνουμε λουρίδες με τη ζύμη που κρατήσαμε και τις τοποθετούμε πάνω στα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα.