Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και τρίβουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και κουταλιά – κουταλιά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Μετά τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες (διαμέτρου 22 εκατοστών) έτσι ώστε να καλύπτει και το τοίχωμα της φόρμας. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι, στρώνουμε λαδόκολλα (χαρτί ζαχαροπλαστικής), γεμίζουμε με ξερά φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10΄.
- Αφαιρούμε το χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με τα ροδάκινα κομμένα σε φέτες. Τα τοποθετούμε σε σειρές, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με μία κ.σ. νερό, ανακατεύουμε και αλείφουμε με το γλάσο μαρμελάδας τα ροδάκινα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 – 45΄περίπου μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και να μελώσουν τα ροδάκινα.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.