Εκτέλεση

Ταρτάκια με τραγανή βάση από κανταϊφι, γεμάτα δροσερή, ελαφριά, βελούδινη κρέμα λεμονιού!!!

ετοιμάζουμε τα ταρτάκια

  • Βγάζουμε το κανταΐφι από την κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση για να  ξεπαγώσει σιγά – σιγά. Μισή ώρα πριν το βγάζουμε από τη συντήρηση και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Σε μία λεκάνη, ανοίγουμε το κανταΐφι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε  λίγο κανταϊφι σε κάθε φόρμα. Πιέζουμε στη βάση και στα τοιχώματα κάθε φόρμας ώστε να σχηματιστούν μικρές φωλιές (ταρτάκια).

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200º C για 15- 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

 

  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγα λεπτά να μισοκρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τα ταρτάκια σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

 

  • Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το χυμό λεμονιών, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο στο κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει αρκετά και τη ρίχνουμε στην κρέμα λεμονιού αφού έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή στο μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Μοιράζουμε την κρέμα στα ταρτάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τοποθετούμε από πάνω βατόμουρα, φράουλες μύρτιλα ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών