Ταραμοκεφτέδες με πράσα, βρώμη, τσουκνίδες

19 Μαρτίου 2018

Τα πράσα οι τσουκνίδες και η βρώμη έδεσαν τέλεια με τον ταραμά και απολαύσαμε… τους πιο γευστικούς ταραμοκεφτέδες…μπορώ να πω και ταραμομπιφτέκια!!! αφού ψήθηκαν στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.

Η τσουκνίδα  είναι πολύ θρεπτικό φυτό και ένα από τα καλύτερα βότανα της φύσης!!! δείτε-> εδώ

 

 

Υλικά

  • 100 γρ. ταραμά
  • πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κραμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι τσουκνίδες (200 – 300 γρ.)
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
  • 4 κ.σ. καλά γεμάτες κουάκερ (νυφάδες βρώβης)
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Φοράμε γάντια και πλένουμε καλά τις τσουκνίδες, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ανοιχτή κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα πράσα συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τσουκνίδες, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Όταν μαραθούν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ταραμά και το κουάκερ. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, ζυμώνουμε, πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ελαφρώς λαδωμένο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 -35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *