Ταραμοκεφτέδες με σπανάκι φούρνου

17 Φεβρουαρίου 2018

Ταραμάς… και στο μυαλό μας αμέσως έρχεται η εικόνα  της παραδοσιακής ταραμοσαλάτας.

Υπάρχουν όμως κι΄ άλλες συνταγές για να απολαύσουμε τον ταραμά (τα μικροσκοπικά αυτά αυγά ψαριού), όπως οι  λαχταριστοί και νοστιμότατοι ταραμοκεφτέδες.

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κόκκινο ή λευκό ταραμά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
  • 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικο – προηγούμενης ημέρας)
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι να ζεματιστεί και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.

 

  • Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό το πιπέρι, και ανακατεύουμε. Αλάτι δε χρειάζεται, γιατί ο ταραμάς είναι ήδη πολύ αλμυρός. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπολ προσθέτουμε τον ταραμά, την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι για να διαλυθεί το ταραμάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού κρυώσει λίγο, ζυμώνουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.(Βρέχουμε τα χέρια με νερό ή λάδι για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας). Αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C  για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.