Καραβιδομακαρονάδα από τη Μαρούλα

10 Αυγούστου 2017

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη νόστιμη μακαρονάδα, που ομολογώ  δοκίμασα για πρώτη φορά!  Την έφτιαξε η Μαρούλα με ολόφρεσκες καραβίδες!!!

Η Μαρούλα όχι μόνο φίλη… αλλά πολλά περισσότερα!!! Μένει στο Βόλο με την όμορφη οικογένειά της … και δική μου οικογένεια!!!  Κάθε φορά που θα  βρεθούμε εκεί  φροντίζουν να μας ευχαριστήσουν με τα καλύτερα… Μας μαγείρεψε λοιπόν η Μαρούλα αυτή την καταπληκτική καραβιδομακαρονάδα!!! Ένα πιάτο όλο απόλαυση που μυρίζει θάλασσα…

Μας μοιράζει τη συνταγή της …

 

Υλικά

  • 1 & ½ κιλ. καραβίδες φρέσκες
  • 1 και ½ πακέτα μακαρόνια
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες και 1 κουτί κονκασέ. Αν δεν υπάρχουν φρέσκες ντομάτες τότε χρησιμοποιούμε 2 κουτιά κονκασέ
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις βράζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 έως 6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό για να βράσουμε σ’ αυτό τα μακαρόνια.

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ανοιχτή (φαρδιά) ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5΄. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε και το κουτί κονκασέ και βράζουμε για 15 – 20΄ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας και δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τις καραβίδες, και αφήνουμε να βράσουν για 10΄ μέσα στη σάλτσα. Κρατάμε μερικές για το στόλισμα της πιατέλας. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

 

  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους, στο νερό που κρατήσαμε από τις καραβίδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.

 

  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα με τις καραβίδες. Ανακατεύουμε προσεκτικά ή καλύτερα κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μαζί 1 έως 2 λεπτά ακόμα για να αναμειχθούν οι γεύσεις τους. Αδειάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα, τοποθετούμε τις καραβίδες που κρατήσαμε από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.