Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς

20 Ιανουαρίου 2018

…εύκολα, αξέχαστα, αγαπημένα!…

 

…αφράτα γευστικά κεφτεδάκια της γιαγιάς… αρέσουν σε όλους μικρούς και μεγάλους, συγγενείς και φίλους για την ξεχωριστή νοστιμιά που μόνο η γιαγιά μπορούσε να δώσει. Τα έφτιαχνε με αγάπη! Όλοι τα ζητούσαν… και η γιαγιά έτρεχε αμέσως να τα φτιάξει με μεγάλη ευχαρίστηση. Ποτέ δεν ήταν κουρασμένη ειδικά για τα αγαπημένα της εγγόνια!!! και για τα ανίψια. Μας άφησε τη συνταγή…(η καλή μου μανούλα!) τη μοιράζομαι μαζί σας, όπως κι εκείνη μοίραζε τα κεφτεδάκια σε όσους τα νοστιμεύονταν!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
  • 500 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • ψίχα ψωμιού από 3 χοντρές φέτες μουλιασμένες στο νερό και καλά στυμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (στον τρίφτη)
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα .

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί τριμμένο σε ψίχα και όλα τα άλλα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και αν θέλουμε τα αλευρώνουμε λίγο.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *