Σαλάτα ρεβίθια με ταχίνι

30 Μαρτίου 2019

Υλικά

  • 300 γρ.ρεβίθια 
  • ένα ματσάκι ρόκα
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες ή 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη ή πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο   
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ. σ. ξίδι
  • 2 κ. σ. ταχίνι
  •  1/3 φλιτζ. του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Απ’ το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για 45′- 50′ περίπου φροντίζοντας να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσέχουμε να μην λιώσουν, τα θέλουμε καλά βρασμένα και ολόκληρα.

 

  • Τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια πιατέλα μαζί με τη ρόκα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια ή τις πιπεριές, σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκια φρέσκα και ανακατεύουμε.

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το χλιαρό νερό ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ταχίνι και προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα για να μην είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας. Λίγο πριν την ώρα σερβιρίσματος ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.