Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και μόλις αναμειχθεί ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και τις βανίλιες ή το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Πρώτα το μισό και αφού ανακατέψουμε ελαφρά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε το μείγμα καλά να ομογενοποιηθεί.

Το αδειάζουμε σε κατάλληλη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Η φόρμα δεν πρέπει να γεμίσει αλλά να μείνει κατά 2 – 3 δάκτυλα περίπου κενή γιατί θα φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄ – 60΄ στους 160 – 170 βαθμούς C. Προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ για να μην στεγνώσει. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε τη σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: