Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι… Η εκτέλεση της συνταγής εδώ
- Ετοιμάζουμε την κρέμα…
- …Ρίχνουμε το μισό γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα με κοίλο πυθμένα, ώστε να ανακατεύεται η κρέμα καλά και να μην κολλάει στις γωνίες του πυθμένα της κατσαρόλας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τα αυγά, τη μισή ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο μισό γάλα λίγο – λίγο μέχρι να γίνουν τα υλικά χυλός, με προσοχή όμως να μη σβολιάσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε λίγο – λίγο το χυλό του μπολ στο γάλα και δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις προς όλες τις πλευρές για να μην κολλήσει η κρέμα και να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφού πάρει μερικές βράσεις και πήξει καλά. προσθετουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μη κάνει πέτσα από πάνω, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την κρέμα.
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και διπλώνουμε σε ρολό όπως είναι με το λαδόχαρτο, αφήνουμε να κρυώσει.
- ‘Οταν κρυώσουν καλά το παντεσπάνι και η κρέμα ετοιμάζουμε τον κορμό.
- Ξετυλίγουμε το ρολό, ανακατεύουμε καλά την κρέμα και απλώνουμε τα 3/4 την κρέμας με μία σπάτουλα πάνω στο παντεσπάνι, την πασπαλίζουμε με 2 – 3 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα (νιφάδες σοκολάτας) και ξανατυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι με τη γέμιση σε ρολό με προσοχή να μην αφήσουμε κενά κατά το τύλιγμα. Κόβουμε λίγο τις άκρες γιατί συνήθως ξεροψήνονται και επίσης κόβουμε ένα μικρό κομμάτι λοξά για να το βάλουμε στο πλαι του κορμού ως διχάλα.
- Αφήνουμε τον κορμό να περιμένει και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας που κρατήσαμε και τη 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη σοκολάτα στον κορμό ώστε να τον καλύψουμε καλά. Μ’ ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές κατά το μήκος του και τον πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να παγώσει και όταν έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε ή να τον προσφέρουμε στους φίλους μας τον στολίζουμε, και πασπαλίζουμε με άχνη για να φαίνεται χιονισμένος!