Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε  τον κρόκο του αυγού και ρίχνουμε τη σοκολάτα (λιωμένη). Ανακατεύοντας το μείγμα απαλά,  προσθέτουμε λίγο – λίγο εναλλάξ αλεύρι με γάλα και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια.

Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα με θήκες για 12 μάφινς. Μοιράζουμε το μείγμα  στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 – 18 λεπτά περίπου.  Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το γλάσο.

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μπαιν μαρι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να λιώσει και να αναμειχθεί με τη σοκολάτα.

Περιχύνουμε με το γλάσο τα μάφινς, τα στολίζουμε και έτοιμα να τα προσφέρουμε στους φίλους μας.

φωτογραφία οδηγιών