Εκτέλεση

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

 

  • Σε ένα μπoλ σπάμε τα μελομακάρονα και τα μπισκότα. Ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ, όλα τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας με την κρέμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά, να μπορέσουμε να τα ζυμώσουμε και να σχηματίσουμε τον κορμό,(σαλάμι, μωσαϊκό…)

 

  • Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα και πιέζοντας με τα χέρια του δίνουμε το σχήμα κορμού. Τυλίγουμε με το χαρτί και τον βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει. Για να παγώσει πιο γρήγορα τον βάζουμε στην κατάψυξη για μισή έως μία ώρα περίπου.

 

  • Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο και τον καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα (σοκολάτα-κρέμα). Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε τις γραμμές του κορμού και τον στολίζουμε βάζοντας τη φαντασία μας. Καλή επιτυχία!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών