Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη σταδιακά, 1 κ.σ. τη φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Τοποθετούμε με ειδικό εργαλείο (το γνωστό χωνί) ή με ένα κ.σ. κουταλιές από μαρέγκα (με απόσταση μεταξύ τους) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πάνω στις μαρέγκες ρίχνουμε μικρή ποσότητα από τα αμύγδαλα (αν θέλουμε αφήνουμε μερικά ή τα μισά χωρίς αμύγδαλα)
Ψήνουμε τους μπεζέδες για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς C και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν. Απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας σκέτο.
Τα παρακάτω δεν είναι στη συνταγή της θείας, ούτε και τα αμύγδαλα
Αν θέλουμε συνδυάζουμε τους μπεζέδες με μια ανάλαφρη κρέμα γάλακτος (τη χτυπάμε να πήξει, προσθέτουμε λίγη άχνη , άρωμα βανίλιας) και τοποθετούμε από πάνω λεπτές φέτες από φρούτα εποχής.