Εκτέλεση

  • Βάφουμε τα πασχαλινά μας αυγά με φυσική βαφή από κρεμμυδόφυλλα…

 

  • Αν δεν φροντίσαμε να μαζέψουμε φύλλα από ξερά  κόκκινα κρεμμύδια (κρεμμυδόφλουδες), ζητάμε από τον μανάβη μας …

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση από κρεμμυδόφυλλα. Με τα υπόλοιπα τυλίγουμε ένα – ένα τα αυγά με αρκετές φλούδες γύρω τους ώστε να καλυφθούν καλά. Με προσοχή βάζουμε  κάθε αυγό σε ένα κομμάτι καλσόν  και το δένουμε σφικτά και από τις δύο πλευρές με τρόπο ώστε να μη φύγουν τα κρεμμυδόφυλλα από τ’ αυγά. Όταν τελειώσουμε με όλα τ’ αυγά που θέλουμε να βάψουμε, τα τοποθετούμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα πάνω από τα κρεμμυδόφυλλα που στρώσαμε στον πυθμένα της. Όσα κρεμμυδόφυλλα περισσέψουν τα τοποθετούμε πάνω από τ΄ αυγά. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα  όσο  να καλυφθούν αρκετά τ’ αυγά. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξίδι και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 έως 20 λεπτά.

 

  • Κλείνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν. Κόβουμε τώρα τους κόμπους, αφαιρούμε το καλσόν  και τ’ αφήνουμε λίγο ακόμα μέσα στα κρεμμυδόφυλλα για να πάρουν περισσότερο χρώμα.

 

  • Τα βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα, τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν και τα γυαλίζουμε με το λάδι!

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών