Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μήλα. Κόβουμε το πάνω μέρος με το κοτσάνι σαν καπάκι και με ένα κουτάλι και τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κεντρικό μέρος τους με τα κουκούτσια προσέχοντας να μη δημιουργηθεί τρύπα από κάτω. Κόβουμε μία λεπτή φέτα και από την άλλη πλευρά των μήλων ώστε να μπορούν να σταθούν όρθια. Αν αφαιρεθεί και σάρκα δεν την πετάμε… την ψιλοκόβουμε, τη ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει… και θα τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

 

  • Τοποθετούμε τα μήλα όρθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, βουτυρωμένο, και τα γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης. Βάζουμε από πάνω ένα μικρό κομμάτι βούτυρο, σκεπάζουμε με το καπάκι τους, ρίχνουμε στο σκεύος 3/4 φλιτζ. του τσαγιού νερό και την ψιλοκομμένη σάρκα από τα μήλα.

 

  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να πάρουν χρώμα. Για να τα σερβίρουμε τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Με ραβδομπλέντερ ή μούλτι πολτοποιούμε τη σάλτσα τους, τη ρίχνουμε πάνω και γύρω από τα μήλα και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών