Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά. Στη συνέχεια τις φιλετάρουμε (αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά – το κεντρικό τους αγκάθι. Κρατάμε σταθερά και τραβάμε από το κεφάλι προς την ουρά).

 

  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

 

  • Αραδιάζουμε τις μισές σαρδέλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος (με το δέρμα τους να ακουμπάει στο ταψί και το εσωτερικό άνοιγμα προς τα πάνω). Απλώνουμε σε κάθε φιλέτο με ένα κουταλάκι μείγμα μαϊντανό.
    Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες σαρδέλες το εσωτερικό τους άνοιγμα να εφάπτεται με τις κάτω, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λεμονοθύμαρο και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 C για 20 – 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και το μέγεθος που έχουν οι σαρδέλες. Προσέχουμε να μη ξεροψηθούν και στεγνώσουν.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών