Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το στίβουμε. Στο γουδί ή στο μπολ του μίξερ (πολυμίξερ) ή στο μούλτι χτυπάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι και τα καρύδια πολύ καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το ψωμί, το ελαιόλαδο, το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει απαλή υφή (κρεμώδης). Αν γίνει πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ψίχα ψωμιού και στην αντίθετη περίπτωση (αν γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται έξτρα ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την σκορδαλιά με μπακαλιάρο τηγανητό, ή κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητές.

φωτογραφία οδηγιών