Εκτέλεση
- Φοράμε γάντια και πλένουμε καλά τις τσουκνίδες, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ανοιχτή κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα πράσα συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τσουκνίδες, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Όταν μαραθούν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ταραμά και το κουάκερ. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, ζυμώνουμε, πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ελαφρώς λαδωμένο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 -35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.