Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε το χταπόδι αν είναι κατεψυγμένο, τοποθετώντας το σε μία λεκάνη με νερό για 2 – 3 ώρες περίπου. Ανοίγουμε το κεφάλι (τη φούσκα που είναι ανάμεσα στα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα του. Το πλένουμε καλά και κόβουμε τα πλοκάμια ξεχωρίζοντας τα από το και στη συνέχεια κόβετε το κεφάλι σε 2 ή 3 κομμάτια.

 

  • Τοποθετείτε το κομμένο χταπόδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ξίδι, το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία έως μιάμιση ώρα ή έως ότου μαλακώσει καλά το χταπόδι. Ο χρόνος για το βράσιμο του εξαρτάται από το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι, αν είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο και από το μέγεθός του. Μετά από τα 40 – 50 λεπτά βρασμού αρχίζουμε να δοκιμάζουμε αν έχει βράσει – μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αλάτι δεν ρίχνουμε γιατί με το βράσιμο το χταπόδι απελευθερώνει το αλάτι του.

 

  • Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια πιατέλα, με το ζουμί από την κατσαρόλα, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών