Μπομπότα μπισκότα

16 Νοεμβρίου 2018
  • Η μπομπότα αλλιώς … Μπισκότα!… εύκολα, οικονομικά και νοστιμότατα για όλους και για όλες τις ώρες… στο πρωινό, το σχολείο, το γραφείο.

Η μπομπότα ήταν η τροφή των δύσκολων χρόνων της κατοχής… Γίνεται από καλαμποκάλευρο… όπως και ο χυλός – κατσαμάκι, ψωμί γλυκό ή αλμυρό, πίτες, και άλλα εδέσματα… Η συνταγή για τη μπομπότα με φέτα-> εδώ 

Το καλαμπόκι παρεξηγημένο μεν αλλά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Λόγος που πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και έχει  χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά,  σε καροτενοειδή και βιταμίνες C, Β και άλλες.

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1 /3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 & 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 – 200  γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα  μπολ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και τα  υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν, και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός . ‘Αν είναι αραιός προσθέτουμε λίγο καλαμποκάλευρο και αν είναι πολύ σφιχτός ρίχνουμε λίγο γάλα ή νερό και ανακατεύουμε.

 

  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε σειρές σε ένα  ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ενωθούν κατά το ψήσιμο γιατί θα φουσκώσουν  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας,  μέχρι να ροδίσουν.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.