Εκτέλεση

  • Μικρές, ατομικές λαγάνες όμορφα στολισμένες και νοστιμότατες με το καλαμποκάλευρο να τις κάνει ιδιαίτερα γευστικές! Αρέσουν πολύ σε όλους μικρούς και μεγάλους… Ο καθένας τη λαγάνα του!!!

 

  • Βάζουμε τα 2 είδη αλεύρι κοσκινισμένα σε ένα μπολ, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μαζεύοντας το αλεύρι, με κυκλικές κινήσεις, από τα τοιχώματα της λεκάνης προς το κέντρο. Προσθέτουμε λίγο – λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε εύπλαστη και μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια μας.

 

  • Τη χωρίζουμε σε κομμάτια, υπολογίζοντας το μέγεθος που θέλουμε να έχει ή κάθε μικρή (ατομική) λαγάνα και τα τοποθετούμε στο μεγάλο του φούρνου με απόσταση μεταξύ τους. (Αν δε χωράνε θα χρησιμοποιήσουμε κ’ άλλο ταψί). Απλώνουμε πατώντας με τα δάχτυλα για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.

 

  • Αλείφουμε τις λαγάνες με λίγο ελαιόλαδο, τις στολίζουμε με άνθη και φύλλα καπουτσίνου και με τα ντοματίνια χαράζοντάς τα ώστε να πάρουν σχήμα λουλουδιού. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χοντρό τις σκεπάζουμε με καθαρές πετσέτες και τις αφήνουμε σε χλιαρό μέρος, για μία ώρα περίπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 – 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας, ώσπου να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών