Ψωμάκια της στιγμής με καλαμποκάλευρο

21 Σεπτεμβρίου 2017

… είναι πολύ νόστιμα, εύκολα και οικονομικά

Υλικά

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας καλά στραγγισμένο , ή κατεψυγμένο
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ μαζί καλαμποκάλευρο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο (κρατάμε λίγο για τις φόρμες) και ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

  • Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες από δύο φόρμες για μάφιν (12 θήκες) και βάζουμε από μία κουταλιά (καλά γεμάτη) μείγμα στην κάθε μια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για 20΄-25΄ περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

  • Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.