Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ μαζί καλαμποκάλευρο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο (κρατάμε λίγο για τις φόρμες) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες από δύο φόρμες για μάφιν (12 θήκες) και βάζουμε από μία κουταλιά (καλά γεμάτη) μείγμα στην κάθε μια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για 20΄-25΄ περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.