Εκτέλεση

 

  • Ρίχνουμε το σιταρένιο αλεύρι και το αλεύρι βρώμης σε μία λεκάνη ή ένα μπολ. Ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο χλιαρό νερό, όσο πάρει για να γίνει η ζύμη εύπλαστη, μαλακή. Κάνουμε ένα μακρύ χοντρό κορδόνι και το απλώνουμε περιμετρικά σε λαδωμένο ταψί. Στη μέση του ταψιού βάζουμε ένα πολύ μικρό ταψάκι ώστε να μείνει κενό και να σχηματιστεί έτσι το στεφάνι.

 

  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 έως 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει  μέχρι να ετοιμάσουμε τα λουλούδια και τα μυρωδικά που θα βάλουμε από πάνω. Αφού φουσκώσει το λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο και τοποθετούμε από πάνω διάφορα άνθη βρώσιμα πέταλα και φύλλα μυρωδικών, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε στεγνώσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 30 έως 45  περίπου, πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας.  Το βγάζουμε προσεχτικά από το ταψί το τοποθετούμε σε πιατέλα και έτοιμο για το γιορτινό τραπέζι!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών