Εκτέλεση

  • Γαρίδες σουβλάκι!… μαριναρισμένες με ρακόμελο, δενδρολίβανο και ξύσμα από λεμόνι ή κιτρολέμονο!… Γεμάτες γεύση και απόλαυση!

 

  • Πλένουμε καλά τις γαρίδες…  και τις καθαρίζουμε… Αν κρατήσουμε το κεφάλι κόβουμε τα μακριά μουστάκια… διαφορετικά το τραβάμε με το χέρι και το αφαιρούμε. Στη συνέχεια ανοίγουμε το κέλυφος από την πλευρά που είναι τα πόδια… με τα χέρια ή κάνοντας με μαχαίρι ένα άνοιγμα από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Αφαιρούμε το κέλυφος και με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή στο πάνω μέρος, στη ράχη κάθε γαρίδας, τραβάμε με τη μύτη του μαχαιριού το έντερο με προσοχή μέχρι να το αφαιρέσουμε όλο.

 

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά περίπου.

 

  • Περνάμε τις γαρίδες στα σουβλάκια.  Τα βάζουμε στη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου.

 

  • Βάζουμε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μελωμένη σάλτσα. Σερβίρουμε τις γαρίδες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα της μαρινάδας, και τις συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών