Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας ώστε να καλύψει η μαρινάδα όλες τις πλευρές των κομματιών του χοιρινού. Καλύπτουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ένα βράδυ.

 

  • Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βάζουμε μερικές ώρες πριν σε νερό να μουλιάσουν ώστε να μη καούν κατά το ψήσιμο. Διαφορετικά καλύπτουμε τις άκρες όπου δεν υπάρχει κρέας με αλουμινόχαρτο ή χρησιμοποιούμε σουβλάκια μεταλλικά.

 

  • Περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στα σουβλάκια και ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος περνάμε τις φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας εναλλάξ.

 

  • Ζεστένουμε καλά τη σχάρα στο φούρνο,  σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στα κάρβουνα, τοποθετούμε τα σουβλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά γυρνώντας τα συχνά ώστε να ψηθούν καλά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών