Εκτέλεση
- Χαράσσουμε το αρνί το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το κρέας, τη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, τα φύλλα από το ένα κλαράκι δεντρολίβανο, λίγο αλάτι ή καθόλου, γιατί ο κύβος λαχανικών είναι αλμυρός και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το αρνάκι μέχρι να μαλακώσει.
- Το αδειάζουμε στο πήλινο μαζί με τη σάλτσα του, το σκεπάζουμε με το καπάκι ή αν δεν υπάρχει καπάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, ανακατεύουμε, βάζουμε πάνω στο κρέας και το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανο ολόκληρο, σκεπάζουμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 40 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το πήλινο για να πάρει χρώμα το αρνάκι και οι πατάτες.