Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τυχόν κοκαλάκια και αγκάθια και τον ψιλοκόβουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα πράσα. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά των λαχανικών.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.