Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε μία φέτα λεπτή από πάνω σαν καπάκι (δεν το χωρίζουμε τελείως, να μείνει ενωμένο με τη ντομάτα). Με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε και κρατάμε ότι αφαιρούμε σε ένα μπολ. Κόβουμε ένα καπάκι και στις πιπεριές από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί, μοιράζουμε τη 1 κ.σ. ζάχαρη στο εσωτερικό σε κάθε ντομάτα, και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, λίγο από το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι, αφού προηγουμένως το έχουμε πλύνει, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας ή το χυμό και τις ντομάτες ψιλοκομμένες (την ψίχα που αδειάσαμε), προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Βάζουμε από 2 έως 3 κουταλιές γέμιση σε κάθε ντομάτα και πιπεριά και κλείνουμε με τα καπάκια τους. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα τα κενά του ταψιού, ανάμεσα από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αν περίσσεψε γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί (όπου υπάρχει κενό), ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μιάμιση ώρα περίπου. Παρακολουθούμε το φαγητό μας όση ώρα ψήνεται για να μη στεγνώσει πολύ. Το θέλουμε με πηχτή μελωμένη σάλτσα. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: