Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες, τις πλένουμε καλά, αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ροδίζουμε τις μερίδες απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο ζεστό νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 – 20 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στην κατσαρόλα.

 

  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και μετά αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο πήλινο. Σκεπάζουμε με το καπάκι του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Παρακολουθούμε το φαγητό μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Θα είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν αρκετά τα κρεμμύδια, ψηθεί ο κόκορας και μελώσει η σάλτσα του.

 

  • Αν δεν έχουμε πήλινο (κεραμικό), χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε άλλο σκεύος όπως ταψί, πυρέξ ή άλλο και αν δεν έχει καπάκι σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και από πάνω αλουμινόχαρτο. Διαφορετικά κόκορας στιφάδο στην κατσαρόλα->εδώ
φωτογραφία οδηγιών