Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα τρία είδη  αλεύρι σε ένα μπολ,  κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε  τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μαζεύοντας το αλεύρι, με κυκλικές κινήσεις, από τα τοιχώματα της λεκάνης προς το κέντρο. Προσθέτουμε λίγο – λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε εύπλαστη και μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια μας.

 

  • Τη χωρίζουμε σε δύο  κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μεγάλο του φούρνου με απόσταση μεταξύ τους. Τ’ απλώνουμε πατώντας με τα δάχτυλα για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.

 

  • Αλείφουμε τις λαγάνες με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις στολίζουμε με τα άνθη και φύλλα καπουτσίνου. Τις σκεπάζουμε με καθαρές πετσέτες και τις αφήνουμε σε χλιαρό μέρος, για μία ώρα περίπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 30 – 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας, ώσπου να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών