Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε φέτες ή κομμάτια μπουκιάς τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε.

 

  • Βάζουμε σε άλλο μπολ τον κιμά, και το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά – μυρωδικά, ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μικρά  στρογγυλά σουτζουκάκια. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.Τις στύβουμε καλά και τις περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με τα σουτζουκάκια. Καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο για να μη καούν τα καλαμάκια). Ψήνουμε στο γκριλ για 10 – 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

  • Τ’ αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10΄περίπου. Τοποθετούμε τα σουβλάκια, (τώρα μπορούμε αν θέλουμε να τα βγάλουμε από τα καλαμάκια) με σειρά σε ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να  μελώσει η σάλτσα τους.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: