Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

 

  • Πλένουμε καλά τις φέτες σολομού, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις γλυκοπατάτες.
    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες και ο σολομός. Προσέχουμε το ψήσιμο του σολομού (να μη στεγνώσει πολύ).
φωτογραφία οδηγιών