Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το ψάρι ή μας το καθαρίζουν στο ιχθυοπωλείο. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά.

 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε πολύ καλά, προσεχτικά γιατί ανάμεσα στα φύλλα τους συνήθως έχουν χώμα. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε και τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε στο ταψί με τα πράσα, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε στο ταψί και από πάνω στη μέση βάζουμε το ψάρι αφού πρώτα του ρίξουμε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό του και σε όλες τις πλευρές.

 

  • Ρίχνουμε το νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού το ψάρι και τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο και από πάνο αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγα λεπτά ακόμα να πάρει χρώμα το ψάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών