Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα 4 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 2 φλιτζ.  γάλα και το ελαιόλαδο.  Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι, το ρύζι και λίγο αλάτι (προσοχή, αν η φέτα είναι αλμυρή το αποφεύγουμε). Ανακατεύουμε καλά. Το 1 αυγό που κρατήσαμε και το 1/2 φλιτζ. γάλα θα τα χρειαστούμε στο τέλος να ραντίσουμε την πίτα πριν μπει στο φούρνο.

 

 

  • Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω, λαδωμένα μεταξύ τους. Ρίχνουμε και απλώνουμε το 1/3 της γέμισης. Στρώνουμε το τέταρτο φύλλο ρίχνουμε το μισό από το μείγμα που έμεινε στο μπόλ, απλώνουμε καλά και στρώνουμε το πέμπτο φύλλο, απλώνοντας από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, σχηματίζοντας κόθρο. Καλύπτουμε την πίτα με τα τελευταία τρία φύλλα. Τα σουρώνουμε ελαφρά, με τρόπο να καλύπτουν την επιφάνεια της πίτας, λαδωμένα μεταξύ τους και το τελευταίο φύλλο από πάνω.

 

  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα που κρατήσαμε και περιχύνουμε όλη τη επιφάνεια.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 

    • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών