Εκτέλεση

  • Παραδοσιακή καρδιτσιώτικη πίτα  με τραχανά γάλα αυγά και τυρί…

 

  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό και το γάλα στη φωτιά να βράσουν και ρίχνουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι (αν το τυρί είναι αλμυρό δεν ρίχνουμε αλάτι). Βράζουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο με το χέρι.

 

  • Στρώνουμε τα 4  φύλλα σε λαδωμένο ταψί και λαδωμένα μεταξύ τους. Αφήνουμε να προεξέχουν λίγο προς τα έξω από το χείλος το ταψιού.
    Χτυπάμε λίγο τ’ αυγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα του τραχανά που έχει κρυώσει, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο. Απλώνουμε από πάνω τ’ άλλα δύο φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους, λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 35 έως 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα. Πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών