Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις γαρίδες, αφαιρούμε με προσοχή το κέλυφος και το έντερό τους. (Το κέλυφός τους δεν το πετάμε… θα το βράσουμε μαζί με τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα, για να δώσουμε περισσότερη νοστιμιά στο νερό).  Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό για να βράσουμε σ’ αυτό τα μακαρόνια. Τα κελύφη τα ξεχωρίζουμε και τα πετάμε (για ευκολία τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι, το δένουμε… και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες)

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ανοιχτή (φαρδιά) ή βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5΄. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και βράζουμε για 15 – 20΄ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας και δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τις γαρίδες, και αφήνουμε να βράσουν για 10΄ μέσα στη σάλτσα.  Ανακατεύουμε προσεχτικά και κλείνουμε τη φωτιά.

 

  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους, στο νερό που κρατήσαμε από τις καραβίδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε λίγο απ’ το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά… ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στη σάλτσα με τις γαρίδες.

 

  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Ανακατεύουμε με προσοχή ή κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μαζί 1 έως 2 λεπτά ακόμα για να αναμειχθούν οι γεύσεις τους. Αδειάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών