Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το ξυλάκι κανέλας ή και κάποιο άλλο μπαχαρικό που μας αρέσει και αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς μέχρι να μείνει πηχτή η σάλτα (μελωμένη) περίπου 20 – 40΄.

 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα στραγγίζουμε , τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο πιάτο μακαρόνια και από πάνω τον κιμά. Αν  θέλουμε ρίχνουμε από πάνω και λίγο τυράκι τριμμένο… απόλαυση!!!
φωτογραφία οδηγιών