Μοσχάρι με μελιτζάνες

24 Σεπτεμβρίου 2017

Η εκτέλεση της συνταγής αυτής για την πεθερά μου ήταν ιεροτελεστία…

Νομίζω πως πέτυχα τη νοστιμιά που εκείνη πάντα την είχε με επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλ. μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο (στον τρίφτη)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γραμ. ντομάτες φρέσκες πολύ ώριμες τριμμένες ή ένα κουτί έτοιμη σάλτσα
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια κομμάτια (μπουκιές ) τις ρίχνουμε αλάτι και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Τις αφήνουμε εκεί για 30 – 45 λεπτά.

 

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και ενάμιση φλιτζ. του τσαγιού νερό.
    Μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

 

  • Όση ώρα το κρέας μαγειρεύετε ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις ξεπλένουμε καλά από το αλάτι, τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε να φύγει το πολύ νερό και τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρέας και οι μελιτζάνες να μείνουν με το λαδάκι τους.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.