Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τον κιμά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά ελαφρά. Αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε λαδωμένο ταψί και να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο ελαφρύ το φαγητό μας.

 

  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε για 10′ – 15′, μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά η σάλτσα. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170° C για 25′-30΄ περίπου. Διαφορετικά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: