Εκτέλεση

  • Γευστικότατο  χοιρινό ρολό για όμορφα κυριακάτικα και γιορτινά τραπεζώματα!

 

  • Χαράζουμε το ρολό κατά μήκος με τρόπο ώστε να μη κόψουμε το δίχτυ. Σε κάθε χαραμάδα τοποθετούμε δαμάσκηνα (κρατάμε τα μισά).

 

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε το ρολό. Το γυρίζουμε να ροδίσει ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με ένα φλιτζ. κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

 

  • Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο κρασί, τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε, τη ζάχαρη, και τα γαρύφαλα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει ή μισή ποσότητα από το κρασί. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα δαμάσκηνα και το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν μαζί για άλλα 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει και μελώσει ή σάλτσα. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες, το τοποθετούμε σε πιατέλα με τα δαμάσκηνα και τα κρεμμύδια, περιχύνουμε με τη σάλτσα του και σερβίρουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.