Εκτέλεση

  • Ψήνουμε ολόκληρες τις πιπεριές στα κάρβουνα (μπάρμπεκιου) ή στο γκριλ  του φούρνου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα κλειστό δοχείο ή μέσα σε μία σακούλα. Έτσι θα διαχωριστεί εύκολα η φλούδα τους. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσεκτικά και τους σπόρους. Τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου σε σουρωτήρι ώστε να φύγουν αρκετά από τα υγρά τους.

 

  • Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, το μούλτι ή σε μύλο λαχανικών. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο και το ελαιόλαδο. Παραλείπουμε το μπούκοβο στην περίπτωση που θέλουμε το άιβαρ γλυκό.

 

  • Τέλος σοτάρουμε το μείγμα σε μεγάλο τηγάνι, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Το μοιράζουμε σε γυάλινα  αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε αμέσως.
φωτογραφία οδηγιών