Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε τα κομμάτια από τις γλυκοπατάτες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C γιά 30 έως 40 λεπτά περίπου μέχρι οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν.

 

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αν θέλουμε λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας.

 

  • Προσθέτουμε τα ψημένα κομμάτια από τις γλυκοπατάτες και τον ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20 έως 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

 

  • Κλείνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, στο μούλτι ή με πολτοποιητή χειρός. Θέλουμε το μείγμα να γίνει λείο και η υφή του να είναι βελούδινη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάλι στην φωτιά να βράσει για 5 – 10 λεπτά.

 

  • Τη σερβίρουμε ζεστή, σκέτη ή με μία κουταλιά σούπας γιαούρτι μέσα σε κάθε πιάτο ή κρέμα γάλακτος. Στολίζουμε με κλαδάκια από σέλινο ή μαϊντανό, ότι ρίξαμε και στη σούπα μας και με πιπερίτσες.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών